Home

Yoga is een levenswijze die bijna net zo oud als de mensheid is, en zijn oorsprong heeft in India. Het woord ‘yoga' betekent ‘verbinding' of ‘eenheid'. Door de houdingen (asana’s) en ademoefeningen worden lichaam, adem en geest in balans gebracht, om zo eenheid te ervaren.

 

Behalve een intens gevoel van verbondenheid kan yoga je zo veel meer bieden: rust, kalmte, een gevoel van ultieme vreugde, blijdschap, liefde, maar ook ontspanning of verlichting van lichamelijke klachten...


Yoga is bijvoorbeeld zeer geschikt bij klachten zoals hyperventilatie, RSI, spanningen, oververmoeidheid, hoofdpijn, rugpijn... of gewoon een moment voor jezelf om te bewegen en te ontspannen.

 

De yogalessen die ik geef zijn Hatha yogalessen. Hatha yoga is in het westen de meest bekende en populaire vorm van yoga. Het woord hatha bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet; ha en tha oftewel zon en maan. Dit verwijst naar het evenwicht tussen tegengestelden.  
In de Hatha yoga maakt men gebruik van ademhalings- en ontspanningsoefeningen, concentratietechnieken en lichaamshoudingen. Het stimuleert organen, zintuigen, spieren en gewrichten. Het kan je dus helpen bij het verkrijgen van een beter functionerend lichaam en leert je beter omgaan met spanning, ontspanning en bewustwording. Door yoga zal je lichaam leniger en krachtiger worden, zul je meer ontspanning ervaren, en zal de adem vrijer kunnen bewegen.

 

Redenen om deze lessen te volgen:
Beter leren te ontspannen, op de juiste manier leren ademen, tijd voor jezelf nemen, bewustwording en betere beheersing van het lichaam, evenwichtsgevoel bevorderen, soepeler én sterker worden. Lichaam en geest zijn één. Een sterk en flexibel lichaam = een sterke en flexibele mind/geest.

 

Ik heb mijn yoga opleiding gevolgd bij Saswitha - Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en sindsdien vele bijscholingen gevolgd. Sinds 2008 geef ik iedere keer opnieuw met veel liefde mijn lessen.

 

 

Tevens ben ik opgeleid tot ademtherapeut bij Centrum  Zein en vitaliteits en leefstijlcoach bij Sonnevelt Opleidingen en verweef ik al mijn opgedane kennis en ervaring in mijn lessen. 

 

De lessen worden als zeer aangenaam en toegankelijk ervaren.