Leef vanuit je Kern


Is ontstaan vanuit mijn passie voor yoga, gezondheid, vitaliteit, gezonde voeding (op allerlei vlakken) en alles wat te maken heeft met de bewuste mens. De mens met al zijn vernuftige systemen, bewustzijn, gevoelens, emoties, gedachten,  altijd zoekend naar het juiste evenwicht, wat ontstaat in de kern.

 

Soms zit je in de flow van het leven en gaat alles lekker. Soms moet je tegen de stroom ingaan om bij de bron te komen, je innerlijke bron.
Hoe kom je bij die bron? Ik nodig je uit weer te leren voelen, in contact je komen met je lichaam en hart en onder woorden te brengen wat voor jou belangrijk is. Als je leeft vanuit je kern functioneert het lichaam het beste en zul je (meer) vitaliteit ervaren als je liefdevol aandacht geeft aan dat wat nodig is.

 

Wat heb jij nodig om vanuit je kern te leven? Hoe geef jij voeding aan dat wat belangrijk is? 
Liefdevolle voeding begint met daadwerkelijke aandacht voor jezelf, voelen wat je nodig hebt en hier tijd voor nemen/maken.  Ik help je graag op weg ! 

De wonderen der natuur
 

De natuur (en dus ook ons lichaam) is zoveel sterker en kan zoveel meer dan we denken.  Een mooi verhaal over een enorm vervuilde rivier symboliseert dit.
Deze rivier was zo vuil dat er niets meer in kon leven. Al het leven rondom de rivier was dood. Pogingen om het gebied te reinigen liepen keer op keer op niets uit, met als gevolg dat er uiteindelijk een groot hek omheen is gezet en iedereen met een grote boog om het gebied heen liep. Ruim vijftig jaar later kwam per abuis een bezoeker in het gebied terecht en wat schetste zijn verbazing: er was een prachtig en levendig natuurgebied ontstaan met het helderste water dat hij ooit had gezien. Een oase van schoonheid. Het gebied werd weer heropend en in gebruik genomen als beschermd natuurmonument.

 

De moraal van het verhaal: als je stopt met vervuilen, dan weet de natuur vaak zelf weer de balans te herstellen. Dit geldt ook voor ons lichaam. Ons lichaam kan zichzelf in veel gevallen genezen, hoe mooi is dat ! Het begint met goed zorgen voor jezelf, in kleine stapjes, en je zult merken dat gevolgen groots zijn! Je lichaam, ziel en geest zullen dankbaar zijn...