Adem- en ontspanningstherapie

We kunnen wel 40 dagen zonder eten en 3 dagen zonder water. Zonder zuurstof sterven we binnen enkele minuten. Onze adem is dus onze belangrijkste voedingsbron en legt de verbinding tussen lichaam en geest en is de sleutel naar vitaliteit. Ademen staat lichamelijk gelijk aan leven. Je kunt gezonder leven door te letten op je eet- en drinkpatroon maar helaas wordt niet altijd gedacht aan je ademhaling. We zijn ´verleerd´ op een natuurlijke manier te ademen en tijden van stress en drukte maken het er niet beter op. 
Wanneer we langdurig op een onnatuurlijke manier ademen ervaren we dit patroon als ons natuurlijke adempatroon, echter hierdoor ontstaan langzaam klachten die we niet zo snel terugvoeren als gevolg van een onnatuurlijke adempatroon.

Door middel van ademtherapie kun je weer in contact komen met de natuurlijke en ontspannen adembeweging, die door het gehele lichaam voelbaar is. Het is het bewust worden en leren hanteren van lichamelijke- en/of mentale gespannenheid. Hierdoor ontstaat er balans tussen spanning en ontspanning en wordt het lichaam uitgenodigd weer op een natuurlijke manier te ademen.

Waar kan adem- en ontspanningstherapie bij helpen?
Heb je last van: kortademigheid, druk op de borst, duizeligheid, onrust, (latente) hyperventilatie, nek-, schouder- en rugklachten, hoofdpijn, concentratieproblemen, neerslachtigheid, burn-out, vermoeidheid, of zucht en gaap je regelmatig? Dan zou het natuurlijke adempatroon verstoord kunnen zijn. En dit zijn slechts enkele klachten die bij een niet natuurlijk adempatroon kunnen ontstaan, de lijst is helaas nog veel langer en er kunnen serieuze gezondheidsproblemen ontstaan. Soms zijn er lichamelijke oorzaken,  maar meestal is een niet natuurlijke adembeweging het gevolg van (chronische) stress.

In feite is adem- en ontspanningstherapie voor iedereen zinvol. Preventief werken aan ontspanning vergroot je belastbaarheid, stressbestendigheid, draagkracht en vitaliteit. Hierdoor kun je meer aan en wordt de kans op allerlei klachten kleiner.

" Hoe kunnen wij de rijkdom van het leven zien als wij er buiten adem 
doorheen rennen? "