Home

Geluk = Yogalessen volgen waar beweging en geluid, intentie en sfeer

in evenwicht zijn !    - Ynna- (cursist)

De oorsprong:
Yoga is een levenswijze die bijna net zo oud als de mensheid is en zijn oorsprong heeft in India. Het woord ‘yoga' betekent ‘verbinding' of ‘eenheid'. Door de houdingen (asana’s) en ademoefeningen worden lichaam, adem en geest in balans gebracht, om zo eenheid te ervaren.

Waar kan yoga bij helpen?
Behalve een intens gevoel van verbondenheid kan yoga je zo veel meer bieden: rust, kalmte, 
een gevoel van ultieme vreugde, blijdschap, liefde, maar ook ontspanning of verlichting van lichamelijke klachten.

Redenen om aan yoga te doen:
Beter te ontspannen, op de juiste manier leren ademen, tijd voor jezelf nemen, bewustwording en betere beheersing van het lichaam, evenwichtsgevoel bevorderen en soepeler worden.
Yoga is bijvoorbeeld zeer geschikt bij klachten zoals hyperventilatie, RSI, spanningen, oververmoeidheid, hoofdpijn, rugpijn... of gewoon 'me- time', een avond pure aandacht voor jezelf.

Hatha yoga:
Ik ben opgeleid tot Hatha yogadocent bij Saswitha - Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte.
Deze opleiding is gecertificeerd en erkend door de Europese Yoga Unie en de Vereniging van Yogadocenten Nederland. 
Hatha yoga is in het westen de meest bekende en populaire vorm van yoga. Het woord hatha bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet; ha en tha oftewel zon en maan. Dit verwijst naar het evenwicht tussen tegengestelden.

 

In de Hatha yoga maakt men gebruik van ademhalings- en ontspanningsoefeningen, concentratietechnieken en lichaamshoudingen. Het stimuleert organen, zintuigen, spieren en gewrichten. Het kan je dus helpen bij het verkrijgen van een beter functionerend lichaam en leert je beter omgaan met spanning, ontspanning en bewustwording. Door yoga zal je lichaam leniger en krachtiger worden, zul je meer ontspanning ervaren, en zal de adem vrijer kunnen bewegen.  

gallery/lr-logo-saswitha-gediplomeerd-150x150
gallery/attachments-Image-VYN-logo-lid_klein

Wees welkom !